21 Ekim 2016 Cuma

HAYAL İLE KURGULANMIŞ BAŞARI Massimo Bottura



  Massimo Bottura, İtalya’da birçok kez en iyi restoran olarak aday gösterilen ve şu anda Dünya’nın En İyi 50 Restoranı listesinde 1. sırada yer alan Modena’daki üç Michelin yıldızlı Osteria Francescana’nın Dünyaca ünlü şefidir.
  Massimo Bottura, hayata atılmaya hazırlanan, tutkularının peşinden koşan çoğu genç insanın hikayesi gibi önce ailesiyle karşı karşıya gelmiş. Ama vazgeçmemiş. Üniversitede hukuk okuyan Bottura’nın ailesi fakülteyi bitirip aile şirketinde çalışmasını istiyormuş. Ama Massimo her şeyi bırakıp aşçılık için çalışmaya başlamış. Mesleğinde ilerlemek için önce ABD’ye gitmiş, burada eşiyle tanışmış ve hazır olduğunu düşündüğünde doğup büyüdüğü Modena’ya dönüp, 1986’da “Trattoria del Campazzo” adlı ilk restoranını açmış. Bu restoranda şef Georges Coigny ile birlikte çalışarak geleneksel İtalyan pişirme teknikleri ve klasik Fransız eğitimini birleştirerek mutfağını oluşturmuş. Ardından Monte Carlo’daki “Louis XV”de Alain Ducasse ile birlikte çalışarak deneyim kazanmış.
  Modern İtalyan gastronomisinin süper starlarından biri olan Massimo Bottura, 2012’de 3 Michelin yıldızı kazanan “Osteria Francescana” adlı restoranını 1995’te Modena’nın merkezinde açtımış ve burada geleneksel reçeteleri sanattan ilham alarak modern tekniklerle sunmaya başlamış.
   Bottura’nın yolu 2000 yazında İspanyol şef Ferran Adria ile kesişmiş. Adria, Bottura’nın mutfağına ve pişirme tekniklerine yepyeni bir vizyon kazandırmış. Osteria Francescana’yı hayata geçirdikten 16 yıl sonra Massimo Bottura, Paris Uluslararası Gastronomi Akademisi tarafından “Dünyanın en iyi şefi” seçilmiş. Bottura, Kasım 2011’de ikinci restoranı Franceschetta 58′i açmış. Bistro konseptli Franceschetta 58’de küçük tabaklarda sunduğu atıştırmalıklar büyük ilgi topluyor.
  Massimo geleceklerini mutfakta kurmak isteyen gençler için “Hayatta belli bir noktaya gelebilmek için hayalleriniz olmalı. Hayatı ayaklarınız yere basarak ama hayallerinizi de yüksek tutarak yaşamalısınız. Hayallerinizden hiç vazgeçmeyin. Hayaller hayata bağlanmamızı sağlar. Hayallerime tutunmasaydım ve hedeflerime ulaşmak için elimden gelen her şeyi yapmasaydım, ben ve restoranım Osteria Francescana olmazdı.” mesajını veriyor.
  İtalya dışında ilk restoranını İstanbul’da açmaya Hazırlanıyor. Massimo şu sıralar mutfağından çıkacak lezzetleri İstanbullularla tanıştıracağı için hayli heyecanlıymış bizde heyecanlıyız.
2002 Osteria Francescana ilk Michelin yıldızını aldı.
2006 Osteria Francescana ikinci Michelin yıldızına sahip oldu.
2009 Dünyanın en iyi 50 restoranı ödüllerinde giriş seviyesindeki en iyi sıralamayı alarak 13’üncü oldu
2010 Osteria Francescana 20 üzerinden 19.75 alarak The “Espresso” Guide’da kayıtlı en iyi dereceye sahip oldu.
2011 Osteria Francescana restoranı üçüncü Michelin yıldızına sahip oldu.
2011 Paris Uluslararası Gastronomi Akademisi tarafından “Dünyanın en iyi şefi” seçildi.
2012 Daily Meal Dergisi tarafından “Yılın en iyi uluslararası şefi” seçilerek Dünyadaki en yenilikçi şef olarak tanımlandı.
2013 Osteria Francescana, Dünyanın en iyi 50 restoranı içerisinde 3’üncü seçildi.
2014 Bottura, geçtiğimiz ay İsveç’te verilen ve gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Global Gastronomi ödüllerini kazandı.
2016 Osteria Francescana, Dünyanın en iyi 50 restoranı içerisinde 1'inci seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder